İspanyol Karidesi Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Deniz Ürünleri » İspanyol Karidesi Tarifi




Yemek : İspanyol Karidesi Tarifi
Tür : Deniz Ürünleri
Mutfak : İspanyol mutfağı

MALZEMELER
1 kg karides
2 ince dilimlenmiş soğan
2 su bardağı bira
1 diş sarmısak
1 defne yaprağı
3 adet tane karabiber
2 adet kereviz yaprağı
2 çay kaşığı tuz
1/2 limon


HAZIRLANIŞI
Birayı geniş bir kaba boşalttıktan sonra sarımsak, soğan dilimleri, defne yaprağı, kereviz, biber ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatın. Ateşten alın, ılınmaya bırakın. Kabuklarını soyun ve iyice soğutun. 

Güneş gözlükleri