Hamsi Kuşu Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Deniz Ürünleri » Hamsi Kuşu Tarifi




Yemek : Hamsi Kuşu Tarifi
Tür : Deniz Ürünleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
1 kg hamsi
1 adet soğan
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı kuru nane
kırmızı biber
zeytinyağ
karabiber
un
tuz


HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyin. Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartın. Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovun. Hamsiyi ortadan ikiye açarak içine ince kıyılmış maydanoz, kuru nane ve kırmızı biberle yaptığınız karşımı koyun. Un ve yumurtaları çırpıp koyu bir kıvama getirin. Hamsiyi bu bulamaça bulayıp kızgın yağda pişirin.

Güneş gözlükleri