Sebzeli Tavuk Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Tavuk Yemekleri » Sebzeli Tavuk Tarifi




Yemek : Sebzeli Tavuk Tarifi
Tür : Tavuk Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1/2 kg mantar
1 adet soğan orta boy
karabiber
tuz
2 adet orta boy havuç

HAZIRLANIŞI
Tavuk haşlanır ve küçük parçalar halinde doğranır. Sebzelerde küçük parçalar haline getirildikten sonra önce havuç sonra soğan mantar ilave edildikten sonra pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra bezelye ve pirinç
konularak biraz daha kavrulduktan sonra yeteri kadar tavuğun suyu konularak baharatlar ilave edilir kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.

Güneş gözlükleri