Güveçte Sebzeli Piliç Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Tavuk Yemekleri » Güveçte Sebzeli Piliç Tarifi




Yemek : Güveçte Sebzeli Piliç Tarifi
Tür : Tavuk Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
1 adettavuk
1 su bardağı taze fasulye
1 su bardağı taze ayıklanmış bamya
1 tane iri doğranmış soğan
3 tane küp doğranmış küçük domates,
1 küp doğranmış yeşil kabak
2 dilimlenmiş yeşil biber
1 bardak su
tuz , karabiber

6 kişilik

HAZIRLANIŞI
Tavuğu büyük parçalara ayırın. Biberi, soğanı ve diğer sebzeleri bir güveç kabına yerleştirip tavuk parçalarını da bu malzemenin üzerine ekleyin. Tuz ve karabiber de ilave edip orta sıcaklıktaki fırında ağzı kapalı olarak, 1 saat kadar pişirin.
Sıcak servis yapın. 

Güneş gözlükleri