Bamyalı Piliç Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Tavuk Yemekleri » Bamyalı Piliç Tarifi




Yemek : Bamyalı Piliç Tarifi
Tür : Tavuk Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
1 adet piliç
yarım kg ayıklanmış bamya
4 tane domates, büyük doğranmış
3 çorba kaşığı margarin
yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz, karabiber

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerlestirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek
15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın.
Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın.

Güneş gözlükleri