Adaçaylı tavuk Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Tavuk Yemekleri » Adaçaylı tavuk Tarifi




Yemek : Adaçaylı tavuk Tarifi
Tür : Tavuk Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
20 adet tavuk kanadı
1 çorba kaşığı adaçayı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet haşlanmış orta boy patates


HAZIRLANIŞI
Tereyağında tavuk kanatları çevrilerek iyice kızartılır. Kıvama gelince tuz, karabiber ve az kekik atılır.1 kez çevrilir ve 1 çorba kaşığı adaçayı eklenir. 5-6 saniye tereyağında çevrilir ve patatesler atılarak hemen sıcak tabağa servis edilir. Yanına nohutlu pilav ve yeşil marul salatası tavsiye edilir.

Güneş gözlükleri