Balkabağı Tatlısı Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Tatlılar » Balkabağı Tatlısı Tarifi




Yemek : Balkabağı Tatlısı Tarifi
Tür : Tatlılar
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz


HAZIRLANIŞI
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekerini serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur.Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Kabak Tatlısı Tarifi

Güneş gözlükleri