Armut Köpüğü Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Tatlılar » Armut Köpüğü Tarifi




Yemek : Armut Köpüğü Tarifi
Tür : Tatlılar
Mutfak : Fransız mutfağı

MALZEMELER
3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
yarım su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurta sarılarını tozşekerle birlikte çırpma aletiyle köpüklü bir hal alıncaya değin çırpın. Buna elenmiş unu katın edin ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin. Limon ya da portakalın kabuğunu katın.
Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın. Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin. 

Güneş gözlükleri