Hindistancevizli Rulo Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Bisküvi - Kurabiye » Hindistancevizli Rulo Tarifi




Yemek : Hindistancevizli Rulo Tarifi
Tür : Bisküviler - Kurabiyeler
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
2 yumurta akı
1/2 su bardağı su
1 su bardağı şıra
1/4 çaykaşığı tuz
2.5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

6 Kişilik


HAZIRLANIŞI  
Bir kabının içinde tuz, şeker, şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırıp, 20-25 dakika kadar kaynatın.
Yumurta aklarını iyice çırpın. Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı bir kaşık yardımıyla çırpılmış yumurta akına ilave edin ve sürekli karıştırın. Koyu bir kıvam aldığında yağlı kağıda bosaltın.
Hamuru 4-5 santim kalınlığında kesip, içine fındık ve hindistan cevizi karısımını ekleyin. Rulo haline getirip, buzdolabında soğumaya bırakın.

Güneş gözlükleri