Mantar sote Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Sebze Yemekleri » Mantar sote Tarifi




Yemek : Mantar sote Tarifi
Tür : Sebze Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
750 Gr mantar
3 Adet dolmalık biber
3 Adet domates
1 Adet orta boy soğan
1 Diş sarmısak
1 Tatkı kaşığı krema
Tuz
Karabiber
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Süslemek için maydanoz


HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanlara doğradığınız mantarları, sarmısağı ilave edip 5 dakika pişirin. Daha sonra sırasıyla dolmalık biberleri, domatesleri ve kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

NOT: Kişi başına yaklaşık 98 kalori içerir.

Güneş gözlükleri