Fırın Patates Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Sebze Yemekleri » Fırın Patates Tarifi




Yemek : Fırın Patates Tarifi
Tür : Sebze Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
250 gr yağsız kıyma
1 kg patates
250 gr kaşar
yeşil biber
domates
soğan
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Kıymayı soğan, yeşil biber, tuz ve karabiberle kavurun. Püre halindeki patatesi elinizde yuvarlayıp, ortasını çukurlaştırın. Çukurlaştırdığınız yere, önceden kavurduğunuz kıymayı koyup, kapatın. Topları, yağlı bir tepsiye dizip üzerine kaşar rendesi serpin ve kızgın fınna verin.

Güneş gözlükleri