Enginar Dolma Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Sebze Yemekleri » Enginar Dolma Tarifi




Yemek : Enginar Dolma Tarifi
Tür : Sebze Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
6 adet enginar
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
2 kaşık pirinç
200 gr kıyma
2 adet limon
dereotu
soğan
tuz

HAZIRLANIŞI
Enginarları ayıklayıp, limonla ovun. Limonlu, unlu ve tuzlu suya atın. Kıymanın içine ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, biber,tuz ve margarin katıp iyice kanştırın. Enginarları unlu sudan çıkartıp, çanak şeklindeki kısımlarını, hazırladığınız kanşımla doldurun ve bir tencereye yerleştirin, su ve limon suyunu üzerlerine gezdirip kapağını kapatın ve enginarları yumuşayıncaya dek pişirin. Bir adet yumurta ve 2 adet limonun suyunu ile terbiye yapıp üzerine gezdirin, dereotu ilave edip sıcak servis yapın.

Güneş gözlükleri