Ayçiçek Yağlı Bakla Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Sebze Yemekleri » Ayçiçek Yağlı Bakla Tarifi




Yemek : Ayçiçek Yağlı Bakla Tarifi
Tür : Sebze Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
1 kilo bakla
1 baş soğan
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeterince tuz


HAZIRLANIŞI
Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla oğuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.

Güneş gözlükleri