Balıklı Kanepe Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Salatalar » Balıklı Kanepe Tarifi




Yemek : Balıklı Kanepe Tarifi
Tür : Soslar
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
60 gr tereyağı
l0 adet siyah zeytin
5 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet yumurta, haşlanmış
1 adet füme uskumru balığı


HAZIRLANIŞI
Uskumru balığının derisini temizleyip, kılçıklarını ayıklanyın. Küçük parçalara bölüp, bir kaba koyun. Diğer tarafta tereyağ ile limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin. Balıkları içine katın, çatalla yardımıyla ezip birbirine yedirin.
Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkarın ve her dilimi dört parçaya bölün, üzerleine balıklı karışımı sürün. Yumurtaları halka halka doğrayın, sonra ortalarından bölüp kanapelerin üzerine birer parça koyun. En üste de çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri yerleştirip, servis yapın.
 

Güneş gözlükleri