Baharatlı Tuna Salatası Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Salatalar » Baharatlı Tuna Salatası Tarifi




Yemek : Baharatlı Tuna Salatası Tarifi
Tür : Salatalar
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
Yarım su bardağı bezelye
200 gr ton balığı
1 çorba kaşığı doğranmış kereviz sapı
1 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı acı biber sosu
2 adet orta boy domates


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kase içine haşlanmış pirinç ve bezelyeleri koyun ve hafifçe karıştırın. Tuna balığı, kereviz ve soğanı ilave edin. Küçük bir kavanoz içine limon suyu, yağ, köri ve biber sosunu koyduktan sonra kavanozun kapağını kapayarak çalkalayın. Bunu, pirinç karışımının üzerine döküp hafifçe karıştırın. Kasenin kapağını kapatarak buzdolabında 30 dakika soğutun. Marul yaprakları üzerinde servis yapın ve domatesle süsleyin.

Güneş gözlükleri