Şeftali Reçeli Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Reçeller » Şeftali Reçeli Tarifi




Yemek : Şeftali Reçeli Tarifi
Tür : Reçeller
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
4 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
1.250 gr yarma şeftali
2 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yeterli miktarda su koyun. Şeftalileri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kabukları soyduktan sonra tencereye atın. Sonra tencerenin, kapağını kapatıp kuvvetli ateşe oturtun. Su kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve ateşi biraz kısın. Beş dakika kaynattıktan sonra limon suyunu tencereye boşaltın. Koyu kıvamını buluncaya dek 15-20 dakika daha kaynatıp, tencereyi ateşten alın, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
 

Güneş gözlükleri