Kızılcık Ezmesi Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Reçeller » Kızılcık Ezmesi Tarifi




Yemek : Kızılcık Ezmesi Tarifi
Tür : Reçeller
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg kızılcık 


HAZIRLANIŞI
Kızılcıkları yıkayın ve bir kabın içerisinde ezerek, sularını çıkarın. İnce delikli bir süzgeçten geçirip süzün. Eğer elde ettiğiniz kızılcık suyu 2 iki su bardağından az ise üzerine su ilave edip iki su bardağına tamamlayın. Bir kilo şekeri ilave edip orta ateşte kaynatın. Şeker iyice eriyinceye dek karıştırın, kızılcık suyu koyulaşana kadar yaklaşık onbeş dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
 

Güneş gözlükleri