Kayısı Marmelatı - I Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Reçeller » Kayısı Marmelatı - I Tarifi




Yemek : Kayısı Marmelatı - I Tarifi
Tür : Reçeller
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
850 gr şeker
1 kg kayısı ezmesi
1 adet limonun suyu 


HAZIRLANIŞI
Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın. Tahta bir kaşık yardımıyla ince delikli süzgeçten geçirip, kayısı ezmesi elde edin. Ezmeyi tencereye koyun ve ısıtın. Isınan ezmeye azar azar şekeri ilave edin. Ezme kaynayıp koyulaştığına içine bir adet limonun suyunu boşaltın. Bir taşım birlikte kaynatıp ateşten alın ve marmelat henüz sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda serin bir yerde muhafaza edin.
 

Güneş gözlükleri