İncir Marmelatı Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Reçeller » İncir Marmelatı Tarifi




Yemek : İncir Marmelatı Tarifi
Tür : Reçeller
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
500 gr şeker
1 kg olgun incir
1/2 adet limonun suyu 


HAZIRLANIŞI
İncirleri iyice yıkayın. Bir kilo inciri bir su bardağı su ile haşlayıp, yumuşatın. Bu incirleri tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak kevgirden geçirin. Elde ettiğiniz ezmeyi, tencereye koyun ve şekeri ara ara ilave ederk kanştıra kanştıra pişirin. Ezme, marmelat kıvamına gelmek üzereyken, limon suyunu tencereye boşaltın. Marmelatı 2 dakika daha kaynatıp, ateşten alın. Marmelatı kuru cam kavanozlara boşaltıp, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatın ve serin bir yerde muhafaza edin.
 

Güneş gözlükleri