Patatesli Pilav Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Pilavlar » Patatesli Pilav Tarifi




Yemek : Patatesli Pilav Tarifi
Tür : Pilavlar
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 orta boy patates
150 gr tereyağı
tuz


HAZIRLANIŞI
Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın. Hemen süzün, soğuk sudan geçirin. Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm. halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve
kenarlarına dizin. Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye
dökün, geri kalan teryağıbı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın, hafif tuz serpin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın, çok çok hafif ateşte iki saat pişirin. Servis tabağına alırken ortaya pilav, kenarına patatesleri dizin, arzu edilen et çeşitleriyle
servis yapın.
 

Güneş gözlükleri