Domatesli Pirinç Pilav Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Pilavlar » Domatesli Pirinç Pilav Tarifi




Yemek : Domatesli Pirinç Pilav Tarifi
Tür : Pilavlar
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
2 Su bardağı pilavlık pirinç
3Adet orta boy domates
100 gr tereyağ
3 su bardağı sıcak su
1 tablet tavuk suyu (isteğe bağlı) veya et suyu


HAZIRLANIŞI
Domatesleri kalın dipli bir tencereye rendeleyin.
Sıcak su,tereyağı,tuz ve tavuk tabletini ilave edin.
Kaynayınca önceden yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyup karıştırın.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Üzerine temiz bir peçete koyup 15-20 dakika dinlendirin.
Üzerini taze çekilmiş karabiber ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.


NOT: Türkiyenin her bölgesinde pişirilen bir yemektir. Et ve sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak servis yapılır.

Güneş gözlükleri