Çin Usulü Pilav Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Pilavlar » Çin Usulü Pilav Tarifi




Yemek : Çin Usulü Pilav Tarifi
Tür : Pilavlar
Mutfak : Çin mutfağı

MALZEMELER
1 adet dilimlenmiş orta boy soğan
2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
2 adet dilimlenmiş havuç
1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
1 porsiyon pişirilmiş pirinç


HAZIRLANIŞI
Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun. Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın. Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin. Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın. Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin. Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın. Pilavla karıştırarak servis yapın.

Güneş gözlükleri