Turşulu Ördek - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Av Etleri » Turşulu Ördek




Yemek : Turşulu Ördek
Tür : Av Etleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
iç pilav için :

1 baş soğan
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı badem
1 çorba kaşığı fıstık
tuz, karabiber

yemek için :

iki kilo lahana turşusu (veya lahana)
1 baş soğan
150 gr margarin
kırmızı biber
150 gr tereyağ
tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.

Güneş gözlükleri