Cevizli Tartölet Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Kekler - Pastalar » Cevizli Tartölet Tarifi




Yemek : Cevizli Tartölet Tarifi
Tür : Kekler - Pastalar
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
18-20 adet metal tartölet kalıbı
125 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un
Üstü için :
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
3 yumurta
1 çorba kaşığı tarçın
10 çorba kaşığı toz şeker


HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Küçük metal tartölet kalıplarına ortası bos kalacak şekilde hamuru yerleştirin. Tüm malzemeler karıştırarak hazırlanan iç hamurların ortasına koyun. Daha sonra 180°c ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Güneş gözlükleri