Gül Şerbeti Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

İçki - İçecekler » Gül Şerbeti Tarifi




Yemek : Gül Şerbeti Tarifi
Tür : İçki Ve İçecekler
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
125 gr reçellik gül yaprağı (kırmızı, kokulu)
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI
Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri beraberce karıştırın. Gül yaprakları tamamen ufalanıp dağlıncaya dek parmaklarınızla ezip yoğurun. Su ve limon suyunu katıp, şeker erinceye dek karıştırın. Daha sonra şerbeti buzdolabında 4-5 saat bekletin. Servis yapmadan önce şurunu ince bir tülbetten geçirip süzün.

Güneş gözlükleri