Çemenli Börek Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Hamur İşleri » Çemenli Börek Tarifi




Yemek : Çemenli Börek Tarifi
Tür : Hamur İşleri
Mutfak : İtalyan mutfağı

MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı çemen
2 çorba kaşığı ceviz içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Bir çay bardağı suyu sıvı yağ ile karıştırın. Yrısını yufkaların arasına kalanını da üzerine sürün. Ardından yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Tüm şeritleri ortalarından ikiye bölün. Bir kapta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini karıştırın. Hazırlanan bu harcı kesilen şerit parçalara bölün ve yufkaları muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin ve 200° ısılı fırında yeteri kadar pişirin.

Börek Tarifi

Güneş gözlükleri