Bilececik Mantısı Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Hamur İşleri » Bilececik Mantısı Tarifi




Yemek : Bilececik Mantısı Tarifi
Tür : Hamur İşleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
1 baş soğan, rendelemiş
1/2 kg koyun kıyması
2 adet yumurta
1 kg un
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin.
Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın.

Güneş gözlükleri