Balıklı - Mısırlı Börek Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Hamur İşleri » Balıklı - Mısırlı Börek Tarifi




Yemek : Balıklı - Mısırlı Börek Tarifi
Tür : Hamur İşleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
75 gr brokoli
1.5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
1 adet çırpılmış yumurta
3 çorbakaşığından un
450 gr miliöy hamuru
1.5 su bardağı süt
100 gr ton balığı
50 gr taze kaşar
150 gr mısır
tuz, karabiber

4 Kişilik


HAZIRLANIŞI
Biraz tuzlu suda brokoliyi üç dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra kurumaya bırakın. Yağı bir sos kabında eritin, unu ilave edip bir dakika pişirin ve ateşten alın. Sütü ekleyip üç dakika daha karıştırarak pişirin.

Güneş gözlükleri