Viyana Şnitzeli Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Et Yemekleri » Viyana Şnitzeli Tarifi




Yemek : Viyana Şnitzeli Tarifi
Tür : Et Yemekleri
Mutfak : Avusturya mutfağı

MALZEMELER
4 parça biftek
4 çorba kaşığı un
175 gr ufalanmış ekmek kırıntısı
2 yumurta
100 gr tereyağ
tuz

HAZIRLANIŞI
Etlerin iki tarafına da tuz serpin daha sonra bir kaba un ve tuz karıştırıp koyun. İkinci kaba çırpılmış yumurta ve üçüncü kaba da ekmek kırıntılarını koyun büyük bir tavada tereyağını eritin. Biftekleri sırasıyla ilk önce una sonra yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızartın. Etlerin üstü kahverengileşince ateşten alıp servis yapın.

Güneş gözlükleri