Böbrek sote Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Et Yemekleri » Böbrek sote Tarifi




Yemek : Böbrek sote Tarifi
Tür : Et Yemekleri
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
750 gr dana böbreği
2 büyük soğan
3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı sirke
kimyon
karabiber
tuz


HAZIRLANIŞI
Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin.

Güneş gözlükleri