Peynirli Kabak Dolması Tarifi - Türk Yemek Tarifleri - Tarifi

Dolmalar » Peynirli Kabak Dolması Tarifi




Yemek : Peynirli Kabak Dolması Tarifi
Tür : Dolmalar
Mutfak : Türk mutfağı

MALZEMELER
(6 kişilik)
6 dolmalık kabak
250 gr peynir rendesi (tercihen tulum)
1/2 bardak süt
isteğe göre haşlanmış kuşbaşı et, salam ya da sosis
dereotu
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Kabakların iki başı kesilir. İçi çıkarılır. Tuzlu suda yenecek kıvama gelene kadar haşlanır. Pişince fırına dayanıklı kaba yerleştirilir. Peynir rendesi, süt, dereotu, istenilen tür eti karıştırıp kabakların içini doldurun. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpip üstü yukarı gelecek biçimde fırına verin. Peynir eriyince sıcak servis yapın...

Güneş gözlükleri